کوادکوپتر

مقایسه کوادکوپتر مویک و اسپارک

چند ماه پیش شرکت DJI از کوادکوپتری رونمایی کرد که تحول بزرگی در بین کاربران علاقه‌مند به کوادکوپتر‌های شخصی با قابلیت حمل آسان ایجاد کرد. مویک! یک پرنده کوچک و در عین حال با قابلیت‌های فوق العاده زیاد ، دوربین عالی و همچنین پرواز بسیار پایدار که در کنار سرعت بالا پرنده باعث شد در زمان کوتاهی جای خود را در دل کاربران به خوبی باز کند. 

 اما انگار شرکت DJI عادت کرده مشتریان و علاقه مندان به دنیای مولتی‌روتورها را غافلگیر و حتی در انتخاب و خرید سردرگم کند. این شرکت در ماه مه سال ۲۰۱۷ از کوادکوپتر دیگری رونمایی کرد که می‌توانند رقیب سرسختی برای اعجوبه قبلی یعنی مویک (Mavic) باشد. کوادکوپتر اسپارک (spark)!  کوادکوپتری کوچکتر از مویک با قابلیت پرواز خودکار و سیستم پردازش تصویر بسیار قوی که در کنار سرعت و دوربین بسیار خوب خود باعث شد که کاربران را برای انتخاب بین خرید مویک و اسپارک به چالش کشید شوند. 

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که بین انتخاب این گزینه دو دل باشید.  پس بهتر است نگاهی اجمالی به مقایسه این دو کوادکوپتر داشته باشیم تا بتوانید به خوبی برای خرید گزینه مورد نظر و مناسب خود تصمیم بگیرید. البته اگر مشکل هزینه مطرح نباشد، مطمئنا نمیتوانید، از مدل مویک پرو پلاتینیوم چشم پوشی کنید ، چون مثل یک خودروی لوکس به شما چشمک میزند. 

.ابعاد و وزن

وقتی صحبت از کوادکوپتر شخصی می شود نکته بسیار مهم و حائز اهمیت وزن و البته ابعاد آن است. بدون شک کاربر تمایل دارد تا به آسانی پرنده خود را همراه خود حمل کرده و  از لحظه های ناب خود زیباترین تصاویر را بگیرد. بهترین کوادکوپتر با ابعاد بزرگ و یا حتی وزن زیاد به راحتی از گزینه‌های مناسب کوادکوپترهای شخصی حذف می شوند. 

اسپارک دارای ابعاد بسیار کوچکی است ،  ابعادی که انتظار نمی رود بتواند چنین تکنولوژی پیشرفته ای را در خود جای دهد. کوادکوپتر اسپارک به همراه باتری تنها  300 گرم وزن دارد و این در حالی است که وزن مویک همراه با باتری به 734 گرم می‌رسد.

ابعاد این دو هم در تصویر زیر قابل مقایسه اند. اسپارک به وضوح کوچکتر از مویک بوده و ابعاد آن 5.3×14.2×14.2 سانتی متر است و این در حالی است که  ابعاد کوادکوپتر مویک به 8.1×8.1×19.8 سانتی متر می‌رسد.  

 

برنده : اسپارک !  به دلیل ابعاد و وزن کمتر و قابلیت حمله بسیار ساده‌تر. 

دوربین

دومین فاکتور مهم بعد از ابعاد و وزن، دوربین یک پرنده شخصی است.  بدون شک کاربر تمایل دارد تصاویر زیبا و با کیفیتی را با استفاده از کوادکوپتر خود ثبت و ضبط کند. بنابراین دوربین با کیفیت بالا از ملزومات یک کوادکوپتر شخصی خوب است. دوربین اسپارک تقریباً به خوبی دوربین مویک بود و قادر است با رزولوشن 1920×1080 و ۳۰ فریم بر ثانیه و با کیفیت ۱۲ مگاپیکسل تصویر برداری کند.

از طرفی کوادکوپتر مویک با کیفیت 4K و 30 فریم در ثانیه و دوربین 12.71 مگاپیکسلی قابلیت ثبت ویدئوها و عکس‌های بسیار زیبای را دارد. 

اسپارک دارای یک گیمبال دو محوره بوده و در مقایسه با گیمبال سه محوره مویک از گردونه رقابت عقب می‌ماند. فاکتور بعدی در انتخاب دوربین مناسب سنسور آنها است که می‌توان گفت مویک به دلیل استفاده از سنسور 1/2.3 CMOS انتخاب بهتری نسبت به اسپارک است. حتی از نظر دیافراگم هم که مقایسه کنیم، باز هم مویک با f/2.2 در مقایسه یا اسپارک با f/2.6 انتخاب بهتری خواهد بود زیرا دیافراگم عریض اجازه عبور نور بیشتری را به دوربین داده و تصاویر بهتری را با نویز کمتری ثبت می کند.

البته از نظر دوربین نمی توان از قابلیت فوق العاده اسپارک برای کنترل با دست چشم پوشی کرد . کوادکوپتر مویک چنین قابلیتی را نداشته و برای کنترل محتاج به رادیو کنترل یا گوشی همراه شماست. بنابراین به ویژه برای خلبانان مبتدی این ویژگی اسپارک می‌توانند نقطه قوتی برای دوربین و مدهای آن باشد.

 

 

برنده مویک!  با رزولوشن تصویر بهتر، گیمبال بهتر، قابلیت تصویربرداری بهتر، دیافراگم بهتر .  مطمئناً دوربین مویک تصاویر بهتری از اسپارک ثبت خواهد کرد.

زمان پرواز

از همه اینها که بگذریم سومین فاکتور مهم زمان پرواز کوادکوپتر است. اسپارک به دلیل ابعاد کوچک منطقا دارای باتری کوچکتری نیز هست و زمان پرواز کمتری نسبت به مویک دارد. کوادکوپتر اسپارک به طور میانگین ۱۶ دقیقه قابلیت پرواز دارد و این در حالی است که مویک می‌توانند ۲۷ دقیقه در آسمان پرواز کند.

ظرفیت باتری اسپارک 1480میلی آمپر است که در مقایسه با باتری ۳۸۳۰ میلی آمپری مویک حرف چندانی برای گفتن ندارد. بنابر این می‌توان گفت اگر زمان پرواز یک پرنده برایتان از اهمیت بالایی برخوردار است بهتر است فکرتان را به سمت مویک متمایل کنید.


برنده : مویک به دلیل زمان پرواز بیشتر و باتری قوی تر . 

مدهای پرواز

گام را فراتر می گذاریم و بررسی دو پرنده را اندکی تخصصی‌تر می کنیم. همه می‌دانیم که مدهای پروازی در نحوه کنترل کاربر بسیار موثر است.  شاید بتوان گفت اسپارک از تمامی مدهای پروازی مویک برخوردار است و چیزی از آن کم ندارد. همچنین می‌توانید با عینکهای FPV شرکت DJI هر دو پرنده را مانند یک پرنده FPV کنترل کنید. 

اما در این فاکتور، کوادکوپتر اسپارک برگ برنده‌ای بسیار ارزشمند دارد و آن قابلیت کنترل و تشخیص چهره کاربر است. این تکنولوژی باورنکردنی باعث می‌شود که اسپارک با تشخیص چهره و همچنین کف دست حرکت کرده ، کنترل شده و تصویرهای بسیار خوبی را با صرف کمترین انرژی از کاربر بگیرد. کافیست مد ActiveTrack را فعال کنید و با استفاده از حرکات دست خود به کوادکوپتر خود علامت داده و دستورات لازم را به شکل ساده ترین شکل به آن بگویید

 

 

برنده اسپارک! به دلیل قابلیت کنترل با دست و بدون استفاده از رادیوکنترل و یا گوشی!

فاصله ی کنترل

مطمئناً اسپارک و مویک در فاصله کنترل هم تفاوت‌هایی با هم دارند. اگر کنترلر شما موبایل باشد این فاصله ثابت و تقریبا 100 متر طول و 50 متر در ارتفاع است.  با استفاده از ریموت کنترل اسپارک می‌تواند تا 2.2 کیلومتر از شما دور شده و کنترل شود و این درحالی است مویک قابلیت کنترل تا فاصله 7.9 کیلومتری را دارا می‌باشد. 

برنده مویک!  به دلیل تکنولوژی قوی تر و فاصله کنترل بیشتر

سنسورها

از نظر سنسور ها باید گفت اسپارک و مویک هر دو دارای قابلیت گریز از مانع هستند. اما این سیستم در کوادکوپتر مویک قویتر است. زمانی که کوادکوپتر اسپارک با سرعت 13 کیلومتر بر ساعت حرکت می کند، می تواند سوژه هایی را که در فاصله 30 سانتی متری  تا 5 متری آن وجود دارند را تشخیص داده و از برخورد با آنها جلوگیری کند.اما مویک می‌توانند با سرعت 40 کیلومتر بر ساعت سوژه‌های در فاصله 60 سانتی متری  تا 15 متری تشخیص داده و از برخورد با آنها جلوگیری کند.

برنده مویک به دلیل قدرت بالاتر در سنسورهای عدم برخورد با موانع

 

قیمت 

بدون شک یکی از مهمترین فاکتورها برای هر مشتری قیمت یک وسیله است. اسپارک بدون رادیو کنترل تنها 499 دلار قیمت دارد و این درحالی است که قیمت مویک بدون وسایل اضافی و رادیو کنترل به 999 دلار می‌رسد. بسته کامل کوادکوپتر اسپارک شامل ملخ اضافی، محافظ ملخ، باتری اضافی، کابل ، شارژر ، هاب شارژر و کابل میکرو USB تنها 699 دلار است و این درحالی است که قیمت این بسته برای مویک به 1299 دلار می‌رسد. 

برنده : بسته به سلیقه کاربر دارد!  مویک زمان پرواز بیشتری دارد و تا فاصله ای دورتری قابلیت کنترل داشته و فیلم‌ها و تصاویر بهترین می‌گیرد،  اما در مقابل هزینه آن هم بیشتر است. اسپارک چیزی بیشتر از یک کوادکوپتر تفریحی برای کاربر است در حالی که مویک می تواند یک گزینه ای حرفه ای برای علاقه مندان به پرنده های بدون سرنشین باشد.

اگر به مقایسه محصولات پرفروش و محبوب علاقه دارید، مقالات زیر میتواند برای شما جذاب باشد!

منبع : سایت DJI

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *